Як  отримати  задоволення у ресторані

Як отримати задоволення у ресторані

15 способів отримання задоволення у ресторані

1. Добрий, якісний та водночас популярний ресторан краще за все відвідувати у будні дні. Тоді у вас з’являється шанс отримати більше ста відсотків задоволення. Ресторани з порожніми залами годяться для переговорів, зустрічей, заощадливості, відчуття власного існування, значущості та багато для чого іншого, що не має відношення до якісного ресторану.

2. У вихідні забронюйте улюблений столик і розпитайте заздалегідь про наявність своїх улюблених страв. Так більше можливостей отримати насолоду від вечері.

3. Повага до персоналу, до загальних правил ресторану завжди сприяють можливості отримати максимальне задоволення від візиту до ресторану.

4. Ви бачили у фільмах, як офіціант чи кухар приправляють страву чимось дуже неприємним, або взагалі плюють у неї? Такого не трапиться, якщо матимете повагу до персоналу та загальних правил ресторану.

5. Краще не замовляти щось «із перламутровими ґудзиками». Якщо ви наполягатимете, аби вам приготували страву не з меню, будьте готові отримати страву, яку важко потім буде перетравити, – меню, перш за все, демонструє, що саме вміє робити кухар та його команда якнайкраще.

6. Ніколи не кажіть: «Я друг (або “знайомий”) з власником цього ресторану». Коли ви потрапляєте до ресторану свого друга, він автоматично перетворюється на власника цього закладу. Навіть якщо ви й знайомі, правила для всіх клієнтів однакові. Якщо господар захоче вас пригостити чи порадувати особливими умовами, він зробить це сам.

7. Клацати пальцями, звертаючи увагу офіціанта, – моветон. Підніміть руку – це буде виглядати більш-менш ввічливо з вашого боку. Ще краще – підійти до свого офіціанта.

8. Якщо ви любите воду з лимоном, кажіть про це у першу чергу. Офіціанти не люблять гостей, які не знають, чого хочуть. Офіціанти не вміють вгадувати ваші бажання.

9. Якщо вам подобається, як вас обслуговує той чи інший офіціант, попросіть, аби вас посадили у ту частину залу, де він/вона обслуговує. До того ж, порадьте цього офіціанта своїм друзям. У підсумку ця людина буде отримувати більше грошей, дістане подяку від власника і буде ще краще вас обслуговувати.

10. Якщо вам шкода чайових – краще обідайте вдома. Між іншим, офіціант зазвичай вертає від двадцяти до сорока відсотків чайових іншим людям, що також входять у команду обслуговуючого персоналу.

11. Завжди перевіряйте чек. Це особливо стосується великих компаній. Іноді офіціант може просто помилитися, але найчастіше це навмисні «помилки», які дозволяють персоналу отримати більше грошей від неуважних гостей. Не розраховуйтеся, якщо вам щось незрозуміло у рахунку, або він не відповідає вашому замовленню. Перерахуйте, а вже потім сплачуйте. Ніколи не розраховуйтеся, коли бачите дописані від руки позиції на чеку. Не платіть гроші, якщо у рахунку не все зрозуміло, або щось не відповідає замовленому.

12. Якщо місць у ресторані немає – спробуйте запропонувати більше чайових офіціантові. Може, і місце знайдеться.

13. Якщо раптом сталося непорозуміння, й офіціант належним чином не владнав двояку ситуацію, варто переговорити з адміністратором або керівником ресторану. У будь-якому випадку – не телефонуйте господареві. Втім, іще гірше – замовчати, нікому не сказавши по складну ситуацію, та припинити відвідувати ресторан. Помиляються всі, одна ситуація не характеризує, однак псує цілий ресторан.

14. Обирайте близьку вам за настроєм та смаком їжу – тоді ви точно вгадаєте з вибором ресторану. Якщо вам не так важливо, що скуштувати, і ви шукаєте місце для розмови або кави-чаю, обирайте тоді місце з гарними офіціантами – більше шансів не лишитися голодними.

15. Якщо ви не знаєте позицій меню, спитайтеся у офіціанта, чи наявна свіжа риба. Так, ви не будете ризикувати з вибором незнайомих страв, отримайте смачну свіжу їжу та зумієте переконатися у тому, що обрали гідний вашої уваги ресторан.