Далі буде

Далі буде

Продовження теми

Поділившись міркуваннями щодо вибору ресторану за кордоном, я згадав свою зустріч в Ірландії з одним із заможних співвітчизників. Ім'я, зрозуміло, замінимо розхожим — Микола Миколайович, далі ММ.

 

Так от, зустрілися випадково в готелі, і, коли постало питання з визначенням, де вечеряти, ММ відразу згадав, що в Дубліні він чув, що важко потрапити до ресторану Chapter One, крім того, цей ресторан і зірочкою відзначений. Про всяк випадок я уточнив у консьєржа, що він скаже про цей ресторан. Консьєрж замявся і постарався рекомендувати інший ресторан, але після трьох хвилин і 20 євро, розговорився і настійно рекомендував відмовитися на користь смачнішого та менш популярного у туристів під назвою Patrick Guilbaud.

 

В результаті ми вирішили зайти подивитися обидва та вибрати за місцем.

 

Рекомендований Chapter One виявився наполовину заповнений туристами. Ще в мене не викликало інтересу меню, тому що назва та опис кожної страви займало 3, а то й 4 рядки. Крім того, всі нагороди ресторану було вивішено на показ у фойє. Додатково я пройшов по залі, оглядаючи інтер'єр, звернув увагу, що те, що знаходилось у тарілках у гостей, швидше нагадувало конкурсну страву в українській провінції, ніж смачну та цікаву їжу у досить дорогому ресторані. ММ наполягав і фактично вже сів за стіл.

 

Все подальше було для мене уроком. По-перше, було примітивно несмачно. По-друге, ММ усе сподобалося. І особливо ММ звертав мою увагу на те, що виделок та ножів на столі багато і все дуже на вигляд дороге. Та й величезна ваза з квітами на центральному столі не давала спокою дружині ММ. Після відвідування туалету дружина похвалила той факт, що там одеколон і крем на поличці… Коротше, їжу ММ із дружиною з'їли із задоволенням. Рахунок був звичайний, а настрій бадьорий, тому що я поколупав виделкою викрутаси та крапельки і залишився голодним. Далі поїхали до ресторану Patrick Guilbaud.

 

Нас посадили в барі та запропонували аперитив, доки підготують стіл. Подружжя ММ вже сите, проте вирішило скласти компанію. Можливо, уточнення, що у другому ресторані плачу я, зіграло у бік цього рішення. У залі середній вік гостей був за 50. Персонал приблизно такого ж віку. Карта вин скоріше нагадувала один із томів ВРЕ. У меню 15 найменувань та два меню з вибором із 4 страв для вечері. Офіціант рекомендував одну із страв, уточнивши, що це хіт серед постійних гостей. Потім вийшов шеф і розпитав про варіанти подачі та гарнірування цієї страви. Йшлося про брестське курча. Все інше було зовсім незрозуміло сім'ї ММ і викликало повне захоплення в мене.

 

Таким чином, головне питання, яке стоїть перед читанням/дотриманням подібних правил, полягає в тому, а судді хто?