Прага 2010

Прага 2010

Співвідношення смачних ресторанів та інших як в Одесі.



Перечитуючи свої враження за 2009 рік , знайшов кілька принципових відмінностей-уточнень. По-перше, ресторани Kampa Group повністю у дауні. Найвідоміший ранній Kampa Park переживає неприємний час. Гості давним-давно втомилися від фіалок і крапель в декорі разом із прісною їжею за 25 євро порція, причому в кожному з ресторанів цієї мережі смак (вірніше не смак) страв один і той же, та й прийоми декору мало відрізняються.



У ресторані Cowboys офіціант хоч і після пресингу, але визнав, що на кухні проблеми. Втім, їжа на столі була їстівною, але дуже несмачною і примітивною на тлі досить претензійного декору, що залишився у спадок від колись успішного проекту Bazaar. La Provence, в який років 8 тому стояли черги, і той закрився. Той же офіціант із Cowboys, відводячи очі, несміливо розповідав про проблеми з будинком. У Hergetova Cihelna ввечері теж негусто з гостями, хоча бронзові хлопці, що писали, з бронзовими ж причиндалами хвилинно захопили дам... Модель роботи зразка 2000-2005 явно сьогодні не до смаку, як пражанам, так і туристам.

 

Якщо мережа піцерій Grosseto відкрила новий і дуже успішний проект Marina, Ambiente згортає один зі своїх ресторанів з назвою The Living Restaurant. У їхньому ж ресторані з назвою La Degustation взагалі важко перебувати після смачних Aromi та La Finestra. Вишколений персонал та нічна атмосфера не можуть переважити дивну та досить фригідну напівмолекулярну їжу.

 

І тут справа не в особистих уподобаннях. Ніхто з тих, хто сидів за столом, так нічого і не розібрав у кордебалеті з зелених кульок з огірковим соком, разом з іншими, не менш дивними шматочками і замазками з продуктів з важкою назвою. Крім того, у ресторані з оголошеним дрес-кодом за сусіднім столом сиділа впитана у дрова молодь у квітчастих трикотажних футболках та кросівках не першої свіжості. 

 

Гаразд із молоддю, тільки й інші гості йшли з ресторану з явним подивом навіть отримавши в руки блискучу коробочку з печивом при виході з ресторану, як вибачення за зіпсований вечір.



Відмінна їжа як завжди в Aromi та La Finestra , в Pizza Nuova та Pasta Fresca. Не менш хороша їжа та атмосфера у величезній піцерії Marina. Чудова атмосфера в Bakeshop і кафе Au Gourmand, а також чудові торти в Cafe-Cafe , що навпроти магазину Replay. Ще досить пристойна атмосфера в напів стейк-хаусі, напів клубі з назвою La Casa Argentina, але офіціант, який уточнив, що рахунок без чайових, і досить бліда кухня не вразили.



Якщо загалом, то хороших вражень дуже багато, і всі вони анітрохи не зіпсовані досить прісно-плоскою і просто не смачною їжею в кількох уже перерахованих ресторанах, тим більше, що в смачні ми заходили кілька разів, і тим самим подвоювали гастрономічний позитив від перебування в красивій і чистій Празі.