Шоколадний бізнес

Шоколадний бізнес

Як продати ганаш у кульках по 125 євро за кілограм?

 

У Цюріху побачив цікаве рекламне рішення. Шоколад, трюфелі та цукерки продають у цій країні всі, кому не ліньки… Ринок утрамбований величезною пропозицією та звичайним «без черги» попитом. Досить відомий виробник Lindt & Sprungli ризикнув і потрапив до десятки. Довірливі туристи разом із наївними швейцарцями стоять у черзі за трюфелями з 24 годинним терміном придатності. Трюфеля-то звичайнісінькі і через тиждень-другий їх смак не стає іншим, але на етикетці з ціною вищою, ніж за стандартні трюфелі аж на 25%, написано магічне Truffes du Jour, а в інструкції суворо зазначено, що купити і з'їсти їх, мовляв, необхідно тільки протягом доби.

 

У мене в домашньому холодильнику виявилися як стандартні з непростою назвою Grand Cru, так і свіжак. І ті й інші анітрохи не змінили смак і через два тижні, але черга чомусь стоїть за «свіжими»…хоч і на 25% дорожчою. Не дуже здивуюся, якщо за тиждень-другий після публікації на батьківщині місцеві підприємці підуть на таку саму аферу.

 

У звіті за 2008 рік помітно, що справи йшли дуже непогано і без Truffes du Jour, які з'явилися у продажу, за словами продавця, тільки в 2010 році.

 

До речі, в онлайн магазині швейцарці не продають свіжі трюфелі ... тримають марку.