Казка про диню з Канталупо

Казка про диню з Канталупо

Моя історія була б простою і зовсім ні чим не виділялася з сотень і тисяч таких же історій, якби не один день, який назавжди змінив моє життя. Але про все по порядку. Коли я згадую, як усе починалося, я бачу велике поле, від горизонту до горизонту, наповнене такими ж динями, як і я. Ми були зовсім однакові, спочатку зелені, потім, побачивши безліч світанкі, заходів сонця, отримавши пару сонячних опіків, дозріли, налилися і значно додали у формах. Далі, пам'ятаю великі і теплі чоловічі руки, які погладили мене, відлучили від сестер, обійняли ніжно, сказавши, що я, мабуть, солодка і… більше сестер я не бачила.

 

Я опинилася на прилавку із зовсім незнайомими мені овочами. Мені було дуже незатишно в їхній компанії: огірки відверто витріщалися на мої пружні боки в смужку, кабачок намагався впасти на мене зі свого кошика, а банани просто не знаходили собі місця від хвилювання. Я з жахом чекала на ніч, але мені пощастило: мене купили. Знову чоловічі обійми, але цього разу вони пахли… вони пахли чимось незнайомим, я не могла зрозуміти чим, але знала: сьогодні ввечері станеться те, заради чого я жила досі. Запах зводив мене з розуму, і тільки опинившись у темній холодній шафі, я, нарешті, трохи заспокоїлася. Ненадовго.

 

Двері шафи відчинилися і на полицю наді мною поклали Його. Він був одягнений у пергаментний папір, що тончав, через який виділявся рельєф його смаглявого і м'язистого тіла. Я ледве відчула хвилю мускусного запаху, як усередині все закружляла, а на шкірці виступили крапельки вологи.



«Що витріщаєшся, дура сільська, хамон Белотта ніколи не бачила?» — перехопила мій погляд і верескнула ревнивим голом стара діжонська гірчиця. Він теж мигцем, але чіпко, глянув на мене. І я зрозуміла: так, це станеться сьогодні ввечері.

 

Через якийсь час дверцята шафи відчинилися, мене огорнуло теплом, ті самі чоловічі руки взяли мене і хамон. Ми опинилися на столі, один навпроти одного. Я трохи соромилася, але мене вчасно понесли до крана з теплою водою та вмили. Коли я повернулася, паперу вже не було. Останньою своєю думкою, яку я пам'ятаю, було: «…і про це мріє кожна…»



Спеціально для Тавернетті.